Based on roots header

FACTORY RING

The Small Factory Ring is ontworpen door de hedendaagse kunstenaar Kaori Tazoe en geproduceerd in het familiebedrijf Yazawa Manufacturing in Ota-ku. Deze wijk Ota in Tokyo staat bekend om zijn vele kleine metaalfabrieken. Yazawa Manufacturing is gespecialiseerd in precisiewerk ten behoeve van hele kleine onderdelen voor industriële machinerie.

Kaori Tazoe heeft naast de ringen met één of meerdere gaatjes, een serie kopjes ontworpen, die op de ringen geschroefd kunnen worden. Zij heeft zich laten inspireren door de vormen van industriële producten, die het bedrijf doorgaans maakt. Door verschillende soorten ringen en verschillende soorten kopjes te combineren zijn er eindeloos veel  verschillende ringen te creëren.

Van links naar rechts:
Yazawa-team,

Conny Bouwman and Kaori Tazoe

Na dit “YAZAWA”-  model dat met behulp van Yazawa Manufacturing Co., Ltd. tot stand is gekomen, zullen er in de toekomst meer modellen worden ontwikkeld met behulp van de speciale technologie van andere kleine fabrieken in Ota-ku. Voor een indruk van het maakproces bekijk dit filmpje

Voor meer informatie neem rechtstreeks contact met ons op