Based on roots header

SIWA

De Japanse papiermaker Onao en ontwerper Naoto Fukasawa hebben samen de Siwa productlijn tot stand gebracht. Voor een impressie, zie ook de volgende link.
De Siwa producten zijn gemaakt van Naoron, een speciaal papiersoort ontwikkeld door Onao, bestaande uit een mix van houtpulp en kunststofvezels (zie foto rechts) waarbij gebruik is gemaakt van een eeuwenoude Japanse productietechniek (washi-suki).

Er zijn 2 soorten Naoron: Soft Naoron, een mix van houtpulp en polyolefinen dat het materiaal een zachte en flexibele structuur geeft en RPF-Naoron (Recycled Pet Fiber Naoron), papierpulp waaraan polyester vezels van gebruikte plastic flessen en textielresten zijn toegevoegd. De papiersoorten stoten geen schadelijke dampen uit bij verbranding. 

Het materiaal is waterbestendig en bestand tegen scheuren, maar behoudt de kenmerkende textuur van papier. Fukasawa benadrukt in het ontwerp de karakteristieke kreukbare structuur van het papier. De naam Siwa komt van het woord ‘Shiwa’, dat rimpel betekent in het Japans en een woordspeling is op Washi. Voor meer informatie neem rechtstreeks contact met ons op.