Based on roots header

KAORI TAZOE

Kaori Tazoe

Kaori Tazoe is een kunstenaar geboren en gevestigd in Yokohama City. In 1993 studeerde ze af aan de Otsuka textielontwerp vakschool.
Ze maakt vooral kunstwerken die een denkbeeldige scène vormen en de hele ruimte in beslag nemen. Ze werkt met behulp van verschillende materialen die vertrouwd voor ons zijn, zoals speelgoed, decors, verlichting en spiegels.

Set: Small Factory Ring
messing
Box: roestvrij staal

In 2001 was zij mede-oprichter van Scratch Tile Art Space (één van de eerste alternatieve kunstruimtes in Yokohama) en nam deel aan dit project tot 2010.
Belangrijke tentoonstellingen waaraan ze deelnam: Yokohama Triennale 2005, Artist Today-exposition 2006, Artist in Residence (Location One / NY), Koganecho Bazaar in 2008 en 2010. In 2006 ontving ze een subsidie van de ACC (Aziatische Culturele Raad) om haar Artist in Residence op Location One in New York te voltooien.

links: Kaori Tazoe
rechts: Mr. Yazawa

In 2014 ontwierp ze de Small Factory Ring en startte samen het metaalbewerkingsbedrijf Yazawa 830 Design Lab.  In 2017 had ze haar eerste expositie met de Small Factory Ring in Europa bij het Japan evenement MONO JAPAN in het Lloyd Hotel Amsterdam, Nederland.