Based on roots header

NAOTO FUKASAWA

Naoto Fukasawa

Naoto Fukasawa is geboren en getogen in het district Yamanashi in Japan, waar ook de Onao papierfabriek is gevestigd. Hij studeert af aan de Tama Art University in Tokyo, werkt vervolgens voor diverse bedrijven in en buiten Japan en start in 2003 zijn eigen bureau ‘Naoto Fukasawa Design’. Hij werkt voor internationale gerenomeerde bedrijven en  heeft vele internationale onderscheidingen gekregen.

21_21 design sight museum
Tokyo

Fukasawa is door Bloomberg Businessweek in 2012 uitgeroepen als een van werelds meest invloedrijke designers. Hij is docent aan de Musashino Art University en de Tama Art University, auteur van o.a.The unseen outline of things (2009) en sinds 2012 één van de directeuren van ‘21_ 21 Design Sight’ museum te Tokyo

bag square
ontwerp 2017

 

Kenmerkend voor het werk van Fukasawa is dat zijn ontwerpen als het ware opgaan in de omgeving of als vanzelf hierdoor aangereikt worden. Eenvoud, functionaliteit en schoonheid zijn belangrijke elementen. Fukasawa is in 2007 door het bedrijf Onao gevraagd producten te ontwerpen om de ambachtelijke kennis van het papier maken in stand te houden. De SIWA serie is het prachtige resultaat.