Based on roots header

TORAFU ARCHITECTS

links: Koichi Suzuno
rechts: Shinya Kamuro

TORAFU ARCHITECTS is opgericht in 2004 door Koichi Suzuno en Shinya Kamuro. Beiden studeerden af ​​aan een ‘Department of Architecture’ en voltooiden de ‘Master Course of Architecture’.
De werken van het duo omvatten een breed scala aan producten, van architectonisch tot interieurontwerp, ontwerp voor tentoonstellingsruimte, productontwerp, ruimtelijke installaties en filmproductie.

vitrine met dubbele beglazing
design project Nike 1Love
2015

Enkele van hun belangrijkste werken zijn ‘TEMPLATE IN CLASKA’, ‘NIKE 1LOVE’, ‘HOUSE IN KOHOKU’, ‘Light Loom (Canon Milano Salone 2011) en de ‘AIR VASE’. Ze ontvingen vele nationale en internationale prijzen voor verschillende projecten.

Installatie met AIR VASES
Designers’ Saturday Grand prix
2018

Alleen al voor de AIR VASE ontvingen ze meerdere prijzen: in 2011 de Design Plus Award, in 2012 de Red Dot Award voor het beste productontwerp en de Design for Asia Award Zilver. In 2014 de Japanse Design Today 100 Award. In 2015 is de AIR VASE geselecteerd voor de vaste collectie van het Montreal Museum of Fine Arts. In 2017 ontvingen ze de Top Awards Asia voor de AIR VASE en in 2018 The Designers’ Saturday Grand Prix voor een gezamenlijke installatie met Naoki Terada.